Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hoe organiseer je en haal je meer uit je collectie met mediabestanden?

Elk bedrijf dat zich bezighoudt met marketing heeft het: de hoeveelheid bestanden blijft groeien en groeien. Waar laat je dat allemaal? De structuur van mediabestanden is vaak ver te zoeken. Er staat wat op de server, in een Dropbox of op Google Drive. Of nog erger: op een losse computer, waar geen back-up van is gemaakt. Niemand weet bestanden nog te vinden of heeft een idee wat de laatste versie is. Doodzonde van deinvestering én van de tijd waarin je aan het zoeken bent

Snelle verandering zonder chaos

Marketing is de afgelopen jaren snel veranderd. Je merkbekendheid is ontzettend belangrijk, maar allang geen garantie meer voor succes. Het gaat allemaal om aanpassingsvermogen.

  • Wat is je go-to-market-strategie?

  • Kun je de concurrentie bijhouden?

  • Hoe flexibel ben je als organisatie?

  • Ben je in staat om direct op de actualiteit in te spelen?

Wil je snel en flexibel genoeg zijn om op ieder moment je marketingcampagnes aan te kunnen passen? Dan is het automatiseren van creatieve processen een must. Het organiseren van je mediacollectie is daarbij essentieel, want als het overzicht ontbreekt word je afgeremd enworden er onnodig veel kosten gemaakt.

Bij een uitgebreide mediacollectie is een goed DAM-systeem onmisbaar. Met een DAM creëer je een centrale plek voor het beheren, organiseren endelen van al je mediabestanden.

Veel DAM-systemen beperken zich tot het beheer van media-assets en voorzien niet de mogelijkheid om nieuwe marketingcontent te creëren. Geen zin in nóg een tool? Kies dan voor een totaaloplossing waarmee je content kan creëren én je mediabestanden en huisstijl kunt beheren. Smart Content Creator is een compleet systeem dat in alle opties voorziet.

4 belangrijke eigenschappen van het DAM in Smart Content Creator die essentieel zijn voor het beheer van je mediabestanden:

Mediacollectie organiseren en beheren

Read more

Voorkomt problemen met beeldrechten

Read more

Voor iedereen toegankelijk in de Cloud

Read more

Breid je collectie uit met gratis stockbeelden

Read more

Supersnel en eenvoudig je mediacollectie organiseren en beheren

Waarom is het niet gelukt om je mediacollectie goed te organiseren?

  • Ontbreekt het aan één centrale plek voor opslag?

  • Is de structuur onoverzichtelijk?

  • Ontbreekt het aan tijd en discipline om ‘t goed te organiseren?

  • Weet je niet waar je moet beginnen?

Het DAM van Smart Content Creator biedt een aantal voordelen om dit snel voor je op te lossen.

Bestanden kun je eenvoudig uploaden en meteen voorzien van tags (zoekwoorden). Je zoekt op basis van deze tags, waardoor je snel de juiste beelden vindt. Je kunt in een paar minuten tientallen beelden uploaden en aan je collectie toevoegen. Door de tags zijn de afbeeldingen razendsnel terug te vinden. Ze zijn direct zichtbaar en je kunt ze downloaden in verschillende groottes. Zo hoef je maar 1 versie van een beeld op te slaan.Dat scheelt tijd én verwarring.

Voorkomt verkeerd gebruik en problemen met beeldrechten

Voor marketingdoeleinden maak je als bedrijf gebruik van beelden waar rechten op zitten. Denk aan stockbeelden of eigen beelden die in opdrachtzijn gefotografeerd. Waar mogen deze beelden allemaal voor gebruikt worden? En hoelang? Verkeerd gebruik kan tot problemen leiden.

Smart Content Creator voorkomt problemen. Je stelt in voor welke periode de beelden gebruikt mogen worden en in welk type uitingen. Vervolgens vul je in wie de fotograaf of modellen zijn en wie er binnen jullie organisatie verantwoordelijk is voor de gemaakte afspraken. Zijn de rechten op een beeld verlopen, dan wordt het gebruik in nieuwe uitingen automatisch geblokkeerd. Mag het beeld weer gebruikt worden, dan activeer je de rechten en is het beeld weer beschikbaar.

Try Smart Content
Creator for free

Probeer 30 dagen

Unlimited projects

No credit card needed

Easy onboardingAlle bestanden veilig in de Cloud en voor iedereen toegankelijk

Het is een hele kunst om bestanden goed op te slaan en te zorgen dat deze voor iedereen toegankelijk zijn. Zeker als er vanaf verschillende locaties en afdelingen wordt gewerkt. Voor je het weet zijn er allerlei kopieën en verspreiden de bestanden zich over meerdere locaties. Het DAM van Smart Content Creator staat veilig in de Cloud en is voor iedereen met een useraccount de centrale plek om mediabestanden in terug te vinden of in op te slaan. Met de extra twee-weg-verificatie weet jezeker dat de beveiliging op orde is. De opslagcapaciteit kun je uitbreiden wanneer je wilt en groeit mee met je bedrijf.

Zoek nieuwe foto’s en breid je collectie uit met gratis stockbeelden

Ben je op zoek naar mooi beeld om je marketingcampagnes mee te versterken?Smart Content Creator heeft een samenwerking met Unsplash, de grootstegratis stockbeeldenleverancier ter wereld. Je hebt in de app toegang tot degehele royalty free collectie. Met één klik voeg je de beelden gratis aan je collectie toe. Hoe fijn is dat!

Gemaakt voor creatives

Erik - Co Founder Smart Content Creator

“Wij nemen 15 jaar ervaring
mee in deze software voor het
maken van content”

We zijn er op te helpen

Vraag Smart Content Creator nu twee maanden gratis aan en je krijgt 7 gratis lessen met tips, tricks en waardevolle content om het beste uit je proefabonnement te halen.

Maak je al gebruik van een ander systeem en wil je graag overstappen? Als je na je proefperiode nog enthousiast bent zorgen wij voor een vlekkeloze overgang.

Try Smart Content
Creator for free

Probeer 30 dagen

Unlimited projects

No credit card needed

Easy onboarding