Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste contentcreatie tool?

Het creëren van marketingcontent in eigen beheer is vaak de enige oplossing om je campagne echt up-to-date te houden. Hoe pak je dat aan en hoe zorg je dat het geen rommeltje wordt? Sommige bedrijven nemen vormgevers in dienst, maar niet iedereen heeft daar het budget voor. Gelukkig is dat ook niet nodig; er zijn steeds meer handige online contentcreatie tools beschikbaar.

Maar hoe kies je de juiste tool?

Als je deze stappen volgt kun je niet misgaan

Bepaal je doelen en eisen.

Read more

Regie en controle voor kwaliteit.

Read more

Kwaliteitseisen voor uitingen.

Read more

Aanpassen aan workflow

Read more

Support bij vragen

Read more

Contentcreatie of totaaloplossing?

Read more

Bepaal je doelen en eisen.

Het is natuurlijk heel verleidelijk om snel te starten als je in een paar clickseen “gratis” account kunt aanmaken. Toch is het beter om eerst zelf helder te hebben welke eisen je aan een tool stelt en vooral ook welke problemen de tool voor je op moet lossen. De verkeerde ‘gratis’ kan uiteindelijk heel duur worden.

Maak een lijstje met het antwoord op de volgende vragen:

  • Welke normen stel je aan de kwaliteit van de content?

  • Wie moet het systeem kunnen gebruiken (vormgevers vs. iedereen)?

  • Hoe houd je grip en overzicht over alle contentcreatie?

  • Welke kwaliteitseisen stel je aan de content en wil je dat automatiseren of handmatig doen?

  • Hoeveel type users moeten er ingesteld worden?

  • Welke eisen stel je aan de ondersteuning?

Bedenk welke vorm van regie en controle er nodig is om kwalitatieve content te garanderen.

Bepaal vooraf welke eisen je hebt en hoe je de controle wilt houden. Wil je alles handmatig checken of wil je (een gedeelte) automatiseren? Dan wil jeeen tool waar je kunt instellen waar en hoe templates aangepast mogen worden. Bij Smart Content Creator heb je de optie om dit per template te bepalen.

Try Smart Content
Creator for free

Probeer 30 dagen

Unlimited projects

No credit card needed

Easy onboardingBedenk welke kwaliteitseisen er zijn aan gemaakte uitingen.

p>Snel veel content maken tegen lage kosten, dat is de primaire behoefte. Maar je wilt ook dat de kwaliteit hoog blijft, zelfs als meerdere mensen in je bedrijf de tool gebruiken (en niet alleen de specialisten). Hoe belangrijk is het dat de content aan de huisstijl voldoet? In sommige systemen is het moeilijk of onmogelijk om kwaliteitseisen toe te voegen. In Smart Content Creator is dat gelukkig eenvoudig te realiseren.

Een goede basis is het halve werk. Hoe fijn zou het zijn als je gebruik kunt maken van professionele templates die direct beschikbaar zijn? Smart Content Creator heeft hier écht aan de klant gedacht. Eén template heeft 20 verschillende formaten, zodat alle uitingen dezelfde stijl hebben: van email-handtekening tot Instagrambericht tot flyer! (beeld Marketplace templates)

Beschik je al over eigen marketingmaterialen, ontworpen door een vormgever of reclamebureau? Dan wil je die natuurlijk gebruiken. Dat kan ook niet in iedere tool. Check dat van tevoren. In Smart Content Creator kun je ze uploaden in het systeem en 1-op-1 als template gebruiken.

Wil je je aanpassen aan een tool of moet de tool zich aanpassen aan jou en jouw workflow?

Het is belangrijk om een organisatie breed-systeem goed in te richten: het bepaalt het succes van de implementatie. Alles moet kloppen en passen bij de workflow van jouw bedrijf.

Bij veel tools moet je dat zelf doen. We zien vaak dat mensen de tool nog niet goed kennen en onlogische workflows worden gecreëerd. Daarom helpt het team van Smart Content Creator je bij het instellen van de tool, helemaal volgens jouw wensen. Ook geven we gratis onboard trainingen, zodat iedereen meteen zelfstandig met het systeem aan de slag kan.

Try Smart Content
Creator for free

Probeer 30 dagen

Unlimited projects

No credit card needed

Easy onboardingWat voor support heeft jouw organisatie nodig bij vragen en problemen?

Als je een belangrijk deel van je marketinguitingen met een tool maakt, dan moet er direct support beschikbaar zijn bij vragen of problemen. Geengedoe met bots of lange wachttijden. De gratis of goedkope tools zullen je amper tot geen ondersteuning bieden, wees hiervan bewust.

Check dan ook altijd in welke mate je support kunt verwachten. Biedt het systeem een academie met support en instructievideo’s? Is er een chatfunctie beschikbaar, kun je in direct contact komen? Zijn er trainingen beschikbaar met tips om betere content te maken?

Bij Smart Content Creator is de ondersteuning persoonlijk, je wordt dus altijd geholpen door een mens!

Zoek je een tool voor alleen contentcreatie of wil je een totaaloplossing?

Wij adviseren een totaaloplossing met een brandportal waar alles rondom de huisstijl goed in te stellen is. Een systeem dat ook voorziet in het beheren en organiseren van al je mediabestanden. Logisch, want je wilt niet constant blijven zoeken naar dat ene beeld dat ergens in Dropbox stond of wellicht toch op de Google Drive..?

Smart Content Creator biedt één centrale plek waar je alles rondom je communicatie terug kan vinden. En met de Unsplash-integratie kun je zelfs nog mooie gratis stockbeelden aan je collectie toevoegen.

Gemaakt voor creatives

Erik - Co Founder Smart Content Creator

“Wij nemen 15 jaar ervaring
mee in deze software voor het
maken van content”

We zijn er op te helpen

Vraag Smart Content Creator nu twee maanden gratis aan en je krijgt 7 gratis lessen met tips, tricks en waardevolle content om het beste uit je proefabonnement te halen.

Maak je al gebruik van een ander systeem en wil je graag overstappen? Als je na je proefperiode nog enthousiast bent zorgen wij voor een vlekkeloze overgang.

Try Smart Content
Creator for free

Probeer 30 dagen

Unlimited projects

No credit card needed

Easy onboarding