Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Marketing

Datasource Export module

Maak met één druk op de knop direct honderden uitingen. Voor het maken van terugkerende uitingen, zoals bijvoorbeeld openingstijden posters voor verschillende winkelfilialen, wil je dit het liefst zo snel en nauwkeurig mogelijk doen. Dit is waarom de 'Datasource Export module' is gemaakt.

Aan de hand van een databestand (CSV), koppel je kolommen aan vooraf aangegeven lagen in de templates. Wanneer je in de editor de template goed hebt ingesteld, kun je met één druk op de knop direct zo veel uitingen maken als regels in het databestand. Een ware turbo boost binnen Smart Content Creator!

In de praktijk komt het vaak voor dat er vanuit hetzelfde design, meerdere varianten gemaakt moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan doorvertalingen van hetzelfde design naar meerdere talen, doorvertaling van een schapkaart design naar meerdere producten of een openingstijdenposter waarbij de openingstijden per winkel verschillen, maar het design hetzelfde is. Als dit handmatig opgemaakt moet worden per variant, is dit tijdrovend en foutgevoelig. Om dit probleem op te lossen, is het mogelijk om in Smart Content Creator te werken met de 'Datasource Export module'.

Wat is een CSV-bestand?

CSV staat voor ‘comma separated values’. In de praktijk is dit een excel bestand waarin bepaalde gegevens per kolom staan aangegeven. Het excel bestand bestaat uit velden (kolommen) en records(rijen). De gegevens worden komma gescheiden opgeslagen (.csv).

Hoe werkt de 'Datasource Export module' in Smart Content Creator?

Voor de 'Datasource Export module' heb je twee bestanden nodig; het gegevensbron bestand (CSV) en het doelbestand (template in Smart Content Creator). In het CSV staan bijvoorbeeld de adressen en openingstijden van 100 winkelfilialen. Ieder onderdeel staat in een aparte kolom en deze heeft 100 records. Je kunt dit bestand in Smart Content Creator importeren en koppelen aan een template. Je selecteert de kolommen (gegevens) uit het CSV, die je in het template wilt verwerken. Dit doe je door een kolom eenvoudig te koppelen aan een onderdeel in het template. De kolom plaatsnaam in het CSV koppel je aan plaatsnaam in het template. Zodra alles gekoppeld is en je ook de rest van je lay - out in de editor hebt aangepast (bijvoorbeeld het vervangen van een beeld), kun je met de exportfunctie het type bestand selecteren dat je nodig hebt, bijvoorbeeld een Certified pdf. Het systeem zal nu alle gegevens uit het CSV-bestand verwerken in 100 nieuwe uitingen. Zodra deze beschikbaar zijn, ontvang je een e-mail of zie je de exports klaar staan bij je project. Het resultaat; in slechts een paar minuten tijd, heb je voor ieder winkelfiliaal een tailormade poster tot je beschikking!

Je kunt deze feature voor alle denkbare soorten communicatie inzetten, van social tot drukwerk.


Ontdek de 7 geheimen van goede reclame

In deze online training geven professionele reclamemakers hun 7 belangrijkste tips. Zodat jouw marketing euro’s wél klanten opleveren.