Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Marketing

Corona dwingt tot transformatie

Niemand had aan zien komen welke impact een wereldwijde pandemie op ons leven zou hebben. Gezondheid gaat voor alles en gelukkig kunnen onze maatschappij en economie een stootje hebben. Toch ziet het er niet naar uit dat we snel uit de ellende zullen zijn en het is inmiddels is wel duidelijk dat de wereld er ook na het einde van de pandemie anders uit zal zien.

Niemand had aan zien komen welke impact een wereldwijde pandemie op ons leven zou hebben. Gezondheid gaat voor alles en gelukkig kunnen onze maatschappij en economie een stootje hebben. Toch ziet het er niet naar uit dat we snel uit de ellende zullen zijn en het is inmiddels is wel duidelijk dat de wereld er ook na het einde van de pandemie anders uit zal zien.

Onze flexibiliteit wordt enorm op de proef gesteld, zowel privé als professioneel. De impact van corona ontwricht hele branches. Waar sommige bedrijven keihard geraakt worden, zijn er andere die snel groeien en succesvol zijn. Dit zijn vooral de ondernemingen die online al sterk aanwezig waren en daar hun omzet vandaan konden halen. Ze zijn de rest een stap voor en daarom veel beter bestand tegen de crisis waarin we terechtgekomen zijn.

Waar veel bedrijven dachten nog voldoende tijd te hebben om de transitie naar online te maken, is inmiddels wel duidelijk geworden dat die tijd er niet meer is. De impact van de coronacrisis heeft alles versneld. In een paar maanden tijd is de digitalisering dan ook op het niveau waarvan men dacht dat we hier pas over vijf jaar zouden zijn. Waar een grote groep nog vasthield aan het traditionele winkelbezoek, heeft deze door corona inmiddels ook het online shoppen omarmd, bestelt men eten via Thuisbezorgd en zijn de traditionele tv-kanalen ingeruild voor streamingdiensten.

Om te overleven en ook na de crisis relevant te zijn, moeten veel bedrijven alsnog versneld een transitie doormaken. Traditionele processen doorbreken is heel lastig, zeker in een tijd waarin er veel vanuit huis gewerkt wordt. Maar de situatie is er en die dwingt ons om anders naar de zaken te kijken. Techniek kan hierbij enorm helpen, want hoe hadden we anders massaal vanuit huis kunnen werken? We zijn inmiddels gewend geraakt aan apps als Zoom, Teams, Office 365 en Teamviewer, maar welke mogelijkheden zijn er nog meer? Bijvoorbeeld als het gaat om het creëren van professionele marketingmaterialen en content? Vaak werken bedrijven nog traditioneel en worden er externe bureaus en designers ingeschakeld. Want het werk is specialistisch en de software ingewikkeld. Maar is dat nog wel nodig?

Wat zouden de mogelijkheden zijn als je dit eenvoudig in eigen beheer kunt doen, zonder dat je daarvoor een specialist in hoeft te huren? Als alle materialen direct gereed zijn en slechts een fractie van je normale budget kosten? Dat maakt het in één keer mogelijk om je marketingmaterialen op ieder gewenst kanaal af te stemmen en actueler te zijn dan ooit. Dan is een achterstand in één keer omgezet naar een voorsprong en kun je als merk accelereren.

Ik hoor je denken: 'En de creativiteit dan? Daar huur ik nou juist het bureau voor in.' Dat klopt en die komen hopelijk met betere ideeën dan je zelf had kunnen bedenken. Maar wist je ook dat zo’n 70% van de opdrachten die bij reclamebureaus ondergebracht worden voortborduren op bestaande ideeën en concepten? Vaak weet je al wat je wilt hebben en laat je dit door het bureau uitvoeren. Prima, maar hiermee beperk je jezelf enorm, dat is niet meer nodig. Met slimme software maak je in de tijd die je nodig hebt om het bureau te briefen nu zelf je eigen creatieve content. Gewoon vanachter je eigen laptop en direct gereed. Met als basis de designs van het bureau, maar dan aangepast door jezelf. Veel sneller en goedkoper. Dat geeft je hele nieuwe mogelijkheden.

Vanuit deze filosofie en onze jarenlange ervaring als reclamemakers ontwikkelden wij Smart Content Creator. Een cloudoplossing waarmee je zonder het inhuren van een specialist zelf eenvoudig creatieve content en reclamematerialen kunt maken. En met onze branded templates, 100% huisstijl-proof. Direct gereed en voor een fractie van de prijs gerealiseerd.

De kracht van software bij het doormaken van een transitie is enorm en vaak eenvoudiger dan het vooraf lijkt. Ervaar het en durf traditionele processen te doorbreken. Verandering is moeilijk, maar in deze tijden essentieel.

Als je vindt dat er iets moet gebeuren, ook op het gebied van marketing, volg dan ons gratis webinar. In minder dan 10 minuten laten we je zien hoe Smart Content Creator jouw marketing een enorme boost geeft. https://www.smartcontentcreator.nl/li-webinar/

Erik van de Kleut
Managing Partner

Smart Content Creator BV en De Reclamefabriek Amsterdam BV


Ontdek de 7 geheimen van goede reclame

In deze online training geven professionele reclamemakers hun 7 belangrijkste tips. Zodat jouw marketing euro’s wél klanten opleveren.